Go 4 Quiz | A quiz site for all
Menu
  • Current Affairs
  • Countries
  • India
  • USA
  • UK
  • Science
  • Literature
  • Lists
  • More…
    • Sports & Games
      • Cricket
      • Cricket World Cup 2015
      • Cricket World Cup 2011
      • Football
      • Hockey
      • Olympic Games
      • Tennis
    • Art
    • Hollywood
    • Bollywood
    • Religion
    • Bible Quizzes
    • Grammar
    • Organisations
    • Economics
    • Mughal Empire
    • Kings and Queens
    • Terms of Use
    • Privacy Policy
    • Disclaimer
    • External Links Policy
Menu
Marcel Dionne Quiz

Marcel Dionne Quiz Questions and Answers

Posted on September 15, 2026 by Mauvin Sequeira

Q1. In which city and province was Marcel Dionne born?
A. Montreal, Quebec
B. Quebec City, Quebec
C. Drummondville, Quebec
D. Ottawa, Ontario
Answer: C. Drummondville, Quebec

Q2. What is Marcel Dionne’s exact date of birth?
A. August 1, 1951
B. August 3, 1951
C. September 3, 1951
D. July 3, 1950
Answer: B. August 3, 1951

Q3. What position did Marcel Dionne primarily play in the NHL?
A. Left wing
B. Right wing
C. Centre
D. Defenceman
Answer: C. Centre

Q4. Which hand did Marcel Dionne shoot with?
A. Right
B. Left
C. Both equally
D. He was ambidextrous but preferred left
Answer: A. Right

Q5. Approximately how tall was Marcel Dionne during his playing career?
A. 5 ft 6 in
B. 6 ft 2 in
C. 6 ft 0 in
D. 5 ft 8 in
Answer: D 5 ft 8 in

Q6. What was Marcel Dionne’s well-known nickname?
A. The Great One
B. Little Beaver
C. The Rocket
D. Mr. Hockey
Answer: B Little Beaver

Q7. In which year and overall pick was Marcel Dionne selected in the NHL Amateur Draft?
A. 1970, 1st overall
B. 1971, 1st overall
C. 1971, 2nd overall
D. 1972, 2nd overall
Answer: C 1971, 2nd overall

Q8. Which team drafted Marcel Dionne?
A. Detroit Red Wings
B. Los Angeles Kings
C. Montreal Canadiens
D. New York Rangers
Answer: A. Detroit Red Wings

Q9. Who was selected immediately ahead of Marcel Dionne in the 1971 NHL Draft?
A. Gilbert Perreault
B. Guy Lafleur
C. Steve Shutt
D. Larry Robinson
Answer: B. Guy Lafleur

Q10. With which junior team did Marcel Dionne star in the Ontario Hockey Association (OHA)?
A. Toronto Marlboros
B. Montreal Junior Canadiens
C. St. Catharines Black Hawks
D. Ottawa 67’s
Answer: C. St. Catharines Black Hawks

Q11. How many OHA scoring titles did Marcel Dionne win?
A. One
B. None
C. Three
D. Two
Answer: D. Two

Q12. What NHL record did Marcel Dionne set in his 1971–72 rookie season with Detroit?
A. Most goals by a rookie
B. Most points by a first-year player (77)
C. Most assists by a rookie
D. Most power-play goals by a rookie
Answer: B. Most points by a first-year player (77)

Q13. How many seasons did Marcel Dionne play with the Detroit Red Wings?
A. Two
B. Three
C. Four
D. Five
Answer: C. Four

Q14. In which year did Marcel Dionne sign as a free agent with the Los Angeles Kings?
A. 1975
B. 1974
C. 1976
D. 1977
Answer: A. 1975

Q15. Which three players formed the famous “Triple Crown Line” with the Los Angeles Kings?
A. Marcel Dionne, Bernie Nicholls, and Dave Taylor
B. Marcel Dionne, Butch Goring, and Bob Berry
C. Marcel Dionne, Wayne Gretzky, and Luc Robitaille
D. Marcel Dionne, Dave Taylor, and Charlie Simmer
Answer: D. Marcel Dionne, Dave Taylor, and Charlie Simmer

Q16. In which season did Marcel Dionne win the Art Ross Trophy as the NHL’s leading scorer?
A. 1976–77
B. 1978–79
C. 1979–80
D. 1980–81
Answer: C. 1979–80

Q17. How many points did Marcel Dionne record in his Art Ross Trophy-winning 1979–80 season?
A. 122
B. 130
C. 135
D. 137
Answer: D. 137

Q18. Who did Marcel Dionne tie in total points in 1979–80 before being awarded the Art Ross Trophy on the basis of more goals scored?
A. Phil Esposito
B. Guy Lafleur
C. Wayne Gretzky
D. Bryan Trottier
Answer: C. Wayne Gretzky

Q19. How many times did Marcel Dionne win the Lady Byng Memorial Trophy?
A. Once
B. Twice
C. Three times
D. Four times
Answer: B. Twice

Q20. In which seasons did Marcel Dionne win the Lady Byng Memorial Trophy?
A. 1974–75 and 1976–77
B. 1975–76 and 1977–78
C. 1978–79 and 1979–80
D. 1979–80 and 1980–81
Answer: A. 1974–75 and 1976–77

Q21. How many times did Marcel Dionne win the Lester B. Pearson Award (now Ted Lindsay Award)?
A. Twice
B. Once
C. Three times
D. Four times
Answer: A. Twice

Q22. Approximately how many regular-season goals did Marcel Dionne score in his NHL career?
A. 650
B. 700
C. 731
D. 801
Answer: C. 731

Q23. How many career regular-season assists did Marcel Dionne record?
A. 940
B. 1,040
C. 1,100
D. 1,000
Answer: B. 1,040

Q24. What was Marcel Dionne’s total career regular-season points total?
A. 1,771
B. 1,700
C. 1,650
D. 1,850
Answer: A. 1,771

Q25. How many regular-season games did Marcel Dionne play in the NHL?
A. 1,200
B. 1,300
C. 1,348
D. 1,400
Answer: C. 1,348

Please share this quiz:

Related Posts:

  • Newsy Lalonde Quiz
    Newsy Lalonde Quiz Questions and Answers
  • Joe Malone Quiz
    Joe Malone Quiz Questions and Answers
  • Erik Karlsson Quiz
    Erik Karlsson Quiz Questions and Answers
  • Ted Kennedy Quiz
    Ted Kennedy Quiz Questions and Answers
  • Elmer Lach Quiz
    Elmer Lach Quiz Questions and Answers
  • Guy Lafleur Quiz
    Guy Lafleur Quiz Questions and Answers
Category: Sports & Games

Post navigation

← Ted Lindsay Quiz Questions and Answers
Scott Niedermayer Quiz Questions and Answers →

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Literature Quizzes

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • The Adventures of Cipollino Quiz
  • American born Chinese Quiz
  • The Graveyard Book Quiz
  • The Velveteen Rabbit Quiz
  • The Black Brothers Quiz
  • The Snowman Quiz
  • Danny the Champion of the World Quiz
  • Little House in the Big Woods Quiz
  • Moominvalley in November Quiz

Bible Quizzes

  • Mary Magdalene Quiz
  • Herod Agrippa II Quiz
  • Herod Agrippa I Quiz
  • Herod Antipas Quiz
  • Herod Quiz
  • Bible Quizzes | Elijah Quiz
  • Bible Quizzes | Joseph Quiz
  • Bible Quizzes | Judith Quiz
  • Bible Quizzes | Aaron Quiz
  • Bible Quizzes | Moses Quiz

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers
  • Ektara Quiz Questions and Answers
  • Guzheng Quiz Questions and Answers
  • Sarangi Quiz Questions and Answers
  • Tabla Quiz Questions and Answers
  • Dholak Quiz Questions and Answers

Hollywood

  • Gone with the Wind Quiz
  • Marlon Brando Quiz
  • Sean Connery Quiz
  • Bruce Lee Quiz
  • Marilyn Monroe Quiz
  • Ronald Reagan Quiz
  • Elvis Presley Quiz
  • Vivien Leigh Quiz
  • Superman Quiz
  • Kim Kardashian Quiz

Bollywood

  • Ashok Kumar Quiz
  • Raj Kapoor Quiz
  • Jeetendra Quiz
  • Test Your Rajesh Khanna Knowledge: The Ultimate Fan Quiz
  • Test Your Dev Anand Knowledge: The Ultimate Dev Anand Quiz
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Shreyas Talpade Quiz
  • Test Your Knowledge: The Uday Chopra Quiz
  • Test Your Tushar Kapoor Knowledge: Ultimate Fan Quiz
  • Suniel Shetty Quiz Challenge
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Emran Hashmi Movie Quiz

History

  • Edward VIII Quiz
  • Pauline Bonaparte Quiz
  • Clement Attlee Quiz
  • Theodore Roosevelt Quiz
  • Franklin Roosevelt Quiz
  • Charles De Gaulle Quiz
  • Haroon Al Rashid Quiz
  • William Taft Quiz
  • George V Quiz
  • Papua New Guinea Quiz

Lists

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • List of Nobel Laureates
  • List of world countries and their capitals
  • List of 50 states of United States of America, their capitals, abbreviations and nicknames
  • List of India’s Political Leaders – 1
  • List of “The Nobel Prize in Chemistry” Winners
  • List of APEC Member Economies
  • List of “The Nobel Prize in Physiology or Medicine” Winners
  • List of Bharat Ratna Award Recipients
  • List of Dadasaheb Phalke Award Recipients

  • David Graham Quiz Questions and Answers
  • Lee Janzen Quiz Questions and Answers
  • Sandy Lyle Quiz Questions and Answers
  • Angel Cabrera Quiz Questions and Answers
  • Zach Johnson Quiz Questions and Answers

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers

About Us | Contact Us

Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use

Sitemap

© 2007-2026 www.go4quiz.com | The content is copyrighted to Vincent Augustine D'Souza and is not to be reproduced on other web and blog sites, books, magazines, print and electronic media.