Go 4 Quiz | A quiz site for all
Menu
  • Current Affairs
  • Countries
  • India
  • USA
  • UK
  • Science
  • Literature
  • Lists
  • More…
    • Sports & Games
      • Cricket
      • Cricket World Cup 2015
      • Cricket World Cup 2011
      • Football
      • Hockey
      • Olympic Games
      • Tennis
    • Art
    • Hollywood
    • Bollywood
    • Religion
    • Bible Quizzes
    • Grammar
    • Organisations
    • Economics
    • Mughal Empire
    • Kings and Queens
    • Terms of Use
    • Privacy Policy
    • Disclaimer
    • External Links Policy
Menu
Colin Montgomerie Quiz

Colin Montgomerie Quiz Questions and Answers

Posted on October 30, 2026 by Mauvin Sequeira

Q1. In which year was Colin Montgomerie born?
A. 1961
B. 1963
C. 1965
D. 1967
Answer: B. 1963

Q2. Where was Colin Montgomerie born?
A. Edinburgh, Scotland
B. Troon, Scotland
C. Glasgow, Scotland
D. Aberdeen, Scotland
Answer: C. Glasgow, Scotland

Q3. What is Colin Montgomerie’s commonly used nickname?
A. The Scot
B. Monty
C. CM
D. The Ironman
Answer: B. Monty

Q4. In which year did Colin Montgomerie turn professional?
A. 1987
B. 1988
C. 1989
D. 1991
Answer: A. 1987

Q5. Which award did Montgomerie win in his first full season on the European Tour?
A. Player of the Year
B. Sir Henry Cotton Rookie of the Year
C. Order of Merit
D. Most Improved Player
Answer: B. Sir Henry Cotton Rookie of the Year

Q6. What was the margin of victory in Montgomerie’s first European Tour win at the 1989 Portuguese Open?
A. 5 strokes
B. 8 strokes
C. 11 strokes
D. 14 strokes
Answer: C. 11 strokes

Q7. How many times did Colin Montgomerie win the European Tour Order of Merit?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer: D. 8

Q8. Between which years did Montgomerie win seven consecutive European Tour Order of Merit titles?
A. 1990–1996
B. 1991–1997
C. 1993–1999
D. 1995–2001
Answer: C. 1993–1999

Q9. In which year did Montgomerie win his eighth and final European Tour Order of Merit?
A. 2003
B. 2005
C. 2007
D. 2009
Answer: B. 2005

Q10. How many European Tour victories does Colin Montgomerie have?
A. 27
B. 29
C. 31
D. 33
Answer: C. 31

Q11. Montgomerie’s 31 European Tour wins place him where among all-time leaders?
A. First
B. Second
C. Fourth
D. Fifth
Answer: C. Fourth

Q12. What is Colin Montgomerie’s career-high Official World Golf Ranking?
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th
Answer: B. 2nd

Q13. How many major championships did Colin Montgomerie win during his regular career?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: A. 0

Q14. How many times did Montgomerie finish runner-up in major championships?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: C. 5

Q15. In which major did Montgomerie finish second in 1995?
A. The Masters
B. U.S. Open
C. The Open Championship
D. PGA Championship
Answer: D. PGA Championship

Q16. Montgomerie finished second or tied for second in the U.S. Open in which three years?
A. 1992, 1994, 1997
B. 1994, 1997, 2006
C. 1995, 1998, 2005
D. 1997, 2002, 2006
Answer: B. 1994, 1997, 2006

Q17. In which year did Montgomerie finish second at The Open Championship at St Andrews?
A. 2005
B. 2003
C. 2006
D. 2007
Answer: A. 2005

Q18. How many times did Colin Montgomerie represent Europe as a player in the Ryder Cup?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9
Answer: C. 8

Q19. What is Montgomerie’s overall Ryder Cup points total as a player?
A. 20.5
B. 22
C. 23
D. 23.5
Answer: D. 23.5

Q20. What was Montgomerie’s singles record in the Ryder Cup?
A. 5 wins, 1 loss, 2 halves
B. 6 wins, 0 losses, 2 halves
C. 7 wins, 1 loss, 0 halves
D. 4 wins, 2 losses, 2 halves
Answer: B. 6 wins, 0 losses, 2 halves

Q21. In which year did Colin Montgomerie captain the European Ryder Cup team to victory?
A. 2010
B. 2011
C. 2012
D. 2014
Answer: A. 2010

Q22. Where was the 2010 Ryder Cup held, which Europe won under Montgomerie’s captaincy?
A. The Belfry
B. Celtic Manor
C. Gleneagles
D. Valderrama
Answer: B. Celtic Manor

Q23. Montgomerie is the only player in Ryder Cup history to have done what twice?
A. Win all his matches in one event
B. Captain and play in the same decade
C. Play in 10 consecutive matches
D. Hole the winning putt
Answer: D. Hole the winning putt

Q24. In which year was Colin Montgomerie inducted into the World Golf Hall of Fame?
A. 2009
B. 2011
C. 2013
D. 2015
Answer: C. 2013

Q25. What honour was Montgomerie awarded in the 2004/2005 New Year Honours?
A. MBE
B. OBE
C. CBE
D. Knighthood
Answer: B. OBE

Please share this quiz:

Related Posts:

  • Sandy Lyle Quiz
    Sandy Lyle Quiz Questions and Answers
  • Terry Gilliam Quiz
    Terry Gilliam Quiz Questions and Answers
  • Michael Colin Cowdrey
    Michael Colin Cowdrey Quiz
  • Gary Player Quiz
    Gary Player Quiz Questions and Answers
  • Roy Emerson Quiz
    Roy Emerson Quiz Questions and Answers
  • Julius Boros Quiz
    John Henry Taylor Questions and Answers
Category: Sports & Games

Post navigation

← Tony Jacklin Quiz Questions and Answers
Luke Donald Quiz Questions and Answers →

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

  • Africa (3)
  • Argentina (4)
  • Art (36)
  • Australia (23)
  • Awards (112)
  • Bollywood (85)
  • Business (4)
  • Canada (10)
  • China (5)
  • Christianity (366)
    • Bible Quizzes (33)
    • Popes (240)
  • Countries (238)
  • Cricket (120)
    • ICC Cricket World Cup 2011 (9)
    • ICC Cricket World Cup 2015 (22)
  • Current Affairs (162)
  • Discoveries and Inventions (15)
  • Economics (2)
  • Egypt (2)
  • Explorers and Navigators (7)
  • Football (120)
  • France (69)
  • General Knowledge Quizzes (131)
  • Germany (34)
  • Grammar (5)
  • History (262)
  • Hollywood (104)
  • India (210)
  • Iran (1)
  • Islam (3)
  • Israel (8)
  • Italy (19)
  • Japan (4)
  • Konkani (1)
  • Lists (28)
  • Literature (349)
  • Movies (667)
  • Mughal Empire (6)
  • Music (371)
  • Nobel Prize Winners (138)
  • Olympics (41)
  • Organisations (39)
  • Pakistan (7)
  • Philippines (1)
  • Philosophy (4)
  • President of USA (38)
  • Pulitzer (4)
  • Religion (358)
  • Rulers Emperors Monarchs Kings Queens (80)
  • Russia (14)
  • Saints (130)
  • Science (157)
    • Animals (10)
    • Planets (10)
  • Sports & Games (809)
    • Chess (3)
    • Golf (81)
    • Hockey (116)
    • Tennis (256)
      • Australian Open (13)
      • French Open (14)
      • US Open (15)
      • Wimbledon (2)
    • Wrestlers (153)
  • Technology (13)
  • TV Shows (138)
  • United Kingdom (178)
  • USA (295)
  • USSR (14)
  • Wonders of the World (2)
  • Craig Wood Quiz Questions and Answers
  • Luke Donald Quiz Questions and Answers
  • Colin Montgomerie Quiz Questions and Answers
  • Tony Jacklin Quiz Questions and Answers
  • Denny Shute Quiz Questions and Answers

Literature Quizzes

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • The Adventures of Cipollino Quiz
  • American born Chinese Quiz
  • The Graveyard Book Quiz
  • The Velveteen Rabbit Quiz
  • The Black Brothers Quiz
  • The Snowman Quiz
  • Danny the Champion of the World Quiz
  • Little House in the Big Woods Quiz
  • Moominvalley in November Quiz

Bible Quizzes

  • Mary Magdalene Quiz
  • Herod Agrippa II Quiz
  • Herod Agrippa I Quiz
  • Herod Antipas Quiz
  • Herod Quiz
  • Bible Quizzes | Elijah Quiz
  • Bible Quizzes | Joseph Quiz
  • Bible Quizzes | Judith Quiz
  • Bible Quizzes | Aaron Quiz
  • Bible Quizzes | Moses Quiz

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers
  • Ektara Quiz Questions and Answers
  • Guzheng Quiz Questions and Answers
  • Sarangi Quiz Questions and Answers
  • Tabla Quiz Questions and Answers
  • Dholak Quiz Questions and Answers

Hollywood

  • Gone with the Wind Quiz
  • Marlon Brando Quiz
  • Sean Connery Quiz
  • Bruce Lee Quiz
  • Marilyn Monroe Quiz
  • Ronald Reagan Quiz
  • Elvis Presley Quiz
  • Vivien Leigh Quiz
  • Superman Quiz
  • Kim Kardashian Quiz

Bollywood

  • Ashok Kumar Quiz
  • Raj Kapoor Quiz
  • Jeetendra Quiz
  • Test Your Rajesh Khanna Knowledge: The Ultimate Fan Quiz
  • Test Your Dev Anand Knowledge: The Ultimate Dev Anand Quiz
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Shreyas Talpade Quiz
  • Test Your Knowledge: The Uday Chopra Quiz
  • Test Your Tushar Kapoor Knowledge: Ultimate Fan Quiz
  • Suniel Shetty Quiz Challenge
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Emran Hashmi Movie Quiz

History

  • Edward VIII Quiz
  • Pauline Bonaparte Quiz
  • Clement Attlee Quiz
  • Theodore Roosevelt Quiz
  • Franklin Roosevelt Quiz
  • Charles De Gaulle Quiz
  • Haroon Al Rashid Quiz
  • William Taft Quiz
  • George V Quiz
  • Papua New Guinea Quiz

Lists

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • List of Nobel Laureates
  • List of world countries and their capitals
  • List of 50 states of United States of America, their capitals, abbreviations and nicknames
  • List of India’s Political Leaders – 1
  • List of “The Nobel Prize in Chemistry” Winners
  • List of APEC Member Economies
  • List of “The Nobel Prize in Physiology or Medicine” Winners
  • List of Bharat Ratna Award Recipients
  • List of Dadasaheb Phalke Award Recipients

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers

About Us | Contact Us

Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use

Sitemap

© 2007-2026 www.go4quiz.com | The content is copyrighted to Vincent Augustine D'Souza and is not to be reproduced on other web and blog sites, books, magazines, print and electronic media.