Go 4 Quiz | A quiz site for all
Menu
  • Current Affairs
  • Countries
  • India
  • USA
  • UK
  • Science
  • Literature
  • Lists
  • More…
    • Sports & Games
      • Cricket
      • Cricket World Cup 2015
      • Cricket World Cup 2011
      • Football
      • Hockey
      • Olympic Games
      • Tennis
    • Art
    • Hollywood
    • Bollywood
    • Religion
    • Bible Quizzes
    • Grammar
    • Organisations
    • Economics
    • Mughal Empire
    • Kings and Queens
    • Terms of Use
    • Privacy Policy
    • Disclaimer
    • External Links Policy
Menu
Elena Dementieva Quiz

Elena Dementieva Quiz Questions and Answers

Posted on June 22, 2026 by Mauvin Sequeira

Q1. What is Elena Dementieva’s birthdate and birthplace?
A. November 15, 1981, Moscow
B. October 15, 1981, Moscow
C. September 15, 1980, St. Petersburg
D. December 10, 1982, Moscow
Answer: B. October 15, 1981, Moscow

Q2. What was Elena Dementieva’s highest singles ranking?
A. World No. 1
B. World No. 2
C. World No. 3
D. World No. 4
Answer: C. World No. 3

Q3. How many WTA singles titles did Elena Dementieva win during her career?
A. 10
B. 12
C. 16
D. 20
Answer: C. 16

Q4. In which Olympics did Elena Dementieva win the gold medal in singles?
A. 2000 Sydney
B. 2004 Athens
C. 2012 London
D. 2008 Beijing
Answer: D. 2008 Beijing

Q5. Which Olympic medal did Elena Dementieva win in 2000?
A. Gold
B. Silver
C. Bronze
D. None
Answer: B. Silver

Q6. In which two Grand Slam tournaments did Dementieva reach the final in 2004?
A. French Open and US Open
B. Australian Open and Wimbledon
C. Wimbledon and US Open
D. Australian Open and French Open
Answer: A. French Open and US Open

Q7. Who defeated Elena Dementieva in the 2004 French Open final?
A. Svetlana Kuznetsova
B. Maria Sharapova
C. Anastasia Myskina
D. Dinara Safina
Answer: C. Anastasia Myskina

Q8. Against whom did Dementieva lose the 2004 US Open final?
A. Anastasia Myskina
B. Svetlana Kuznetsova
C. Lindsay Davenport
D. Amélie Mauresmo
Answer: B. Svetlana Kuznetsova

Q9. What was Dementieva’s career singles win-loss record?
A. 500–250
B. 550–300
C. 600–200
D. 576–273
Answer: D. 576–273

Q10. Who coached Dementieva for three years at the Spartak Tennis Club as a junior?
A. Rauza Islanova
B. Her mother Vera
C. Sergei Pashkov
D. Martina Hingis
Answer: A. Rauza Islanova

Q11. In what year did Elena Dementieva turn professional?
A. 1997
B. 1998
C. 1999
D. 2000
Answer: B. 1998

Q12. Dementieva’s first WTA Tour singles title came in which year and tournament?
A. 2002 Moscow
B. 2003 Amelia Island
C. 2004 Hasselt
D. 2006 Tokyo
Answer: B. 2003 Amelia Island

Q13. Which Grand Slam did Dementieva reach the semifinals in 2009?
A. French Open and Wimbledon
B. Wimbledon
C. Australian Open
D. US Open
Answer: C. Australian Open

Q14. In how many Grand Slam singles semifinals did Dementieva reach (excluding finals)?
A. 3
B. 5
C. 7
D. 9
Answer: C. 7

Q15. What was Dementieva’s proudest achievement, according to her own words?
A. Reaching World No. 3
B. Winning Olympic gold in 2008
C. Winning the 2005 Fed Cup
D. Her first WTA title
Answer: B. Winning the gold medal at the 2008 Beijing Olympics

Q16. Who did Dementieva defeat in the 2008 Olympic final to win gold?
A. Serena Williams
B. Vera Zvonareva
C. Maria Sharapova
D. Dinara Safina
Answer: D. Dinara Safina

Q17. In which year did Elena Dementieva retire from professional tennis?
A. 2010
B. 2009
C. 2011
D. 2012
Answer: B. 2010

Q18. Whom did Dementieva marry in 2011?
A. A tennis player
B. Hockey player Maxim Afinogenov
C. A businessman
D. Marat Safin
Answer: B. Hockey player Maxim Afinogenov

Q19. How many children does Elena Dementieva have?
A. Two
B. One
C. Three
D. None
Answer: A. Two

Q20. What language school did Dementieva graduate from in 1998?
A. English
B. Spanish
C. German
D. Special Language School (French)
Answer: D. Special Language School (French)

Q21. In which year was Dementieva named WTA Most Improved Player?
A. 1999
B. 2000
C. 2003
D. 2008
Answer: B. 2000

Q22. With whom did Dementieva win the 2002 WTA Tour Championships in doubles?
A. Flavia Pennetta
B. Lina Krasnoroutskaya
C. Janette Husarova
D. Dinara Safina
Answer: C. Janette Husarova

Q23. How many times did Dementieva reach the US Open doubles final?
A. Once
B. Never
C. Three times
D. Twice
Answer: D. Twice

Q24. Against which top player did Dementieva record a notable upset in the 1999 Fed Cup final?
A. Serena Williams
B. Martina Hingis
C. Lindsay Davenport
D. Venus Williams
Answer: D. Venus Williams

Q25. Who was Dementieva’s opponent when she first defeated a World No. 1 in singles?
A. Martina Hingis
B. Lindsay Davenport
C. Justine Henin
D. Serena Williams
Answer: A. Martina Hingis

Please share this quiz:

Related Posts:

  • Beijing 2022 Winter Olympics
    Beijing Olympics 2022 Quiz
  • Olympics
    Tokyo Olympics 2020 Quiz
  • Olympics
    Beijing Olympics 2008 Quiz
  • Paris Olympics 2024
    Paris Olympics 2024 Quiz
  • Olympics
    London Olympics 2012 Quiz
  • Olympics
    Sochi Olympics 2014 Quiz
Category: Tennis

Post navigation

← Current Affairs 19 June, 2026 Quiz
Vera Zvonareva Quiz Questions and Answers →

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Literature Quizzes

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • The Adventures of Cipollino Quiz
  • American born Chinese Quiz
  • The Graveyard Book Quiz
  • The Velveteen Rabbit Quiz
  • The Black Brothers Quiz
  • The Snowman Quiz
  • Danny the Champion of the World Quiz
  • Little House in the Big Woods Quiz
  • Moominvalley in November Quiz

Bible Quizzes

  • Mary Magdalene Quiz
  • Herod Agrippa II Quiz
  • Herod Agrippa I Quiz
  • Herod Antipas Quiz
  • Herod Quiz
  • Bible Quizzes | Elijah Quiz
  • Bible Quizzes | Joseph Quiz
  • Bible Quizzes | Judith Quiz
  • Bible Quizzes | Aaron Quiz
  • Bible Quizzes | Moses Quiz

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers
  • Ektara Quiz Questions and Answers
  • Guzheng Quiz Questions and Answers
  • Sarangi Quiz Questions and Answers
  • Tabla Quiz Questions and Answers
  • Dholak Quiz Questions and Answers

Hollywood

  • Gone with the Wind Quiz
  • Marlon Brando Quiz
  • Sean Connery Quiz
  • Bruce Lee Quiz
  • Marilyn Monroe Quiz
  • Ronald Reagan Quiz
  • Elvis Presley Quiz
  • Vivien Leigh Quiz
  • Superman Quiz
  • Kim Kardashian Quiz

Bollywood

  • Ashok Kumar Quiz
  • Raj Kapoor Quiz
  • Jeetendra Quiz
  • Test Your Rajesh Khanna Knowledge: The Ultimate Fan Quiz
  • Test Your Dev Anand Knowledge: The Ultimate Dev Anand Quiz
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Shreyas Talpade Quiz
  • Test Your Knowledge: The Uday Chopra Quiz
  • Test Your Tushar Kapoor Knowledge: Ultimate Fan Quiz
  • Suniel Shetty Quiz Challenge
  • Test Your Knowledge: The Ultimate Emran Hashmi Movie Quiz

History

  • Edward VIII Quiz
  • Pauline Bonaparte Quiz
  • Clement Attlee Quiz
  • Theodore Roosevelt Quiz
  • Franklin Roosevelt Quiz
  • Charles De Gaulle Quiz
  • Haroon Al Rashid Quiz
  • William Taft Quiz
  • George V Quiz
  • Papua New Guinea Quiz

Lists

  • List of William Shakespeare’s Complete Plays
  • List of Nobel Laureates
  • List of world countries and their capitals
  • List of 50 states of United States of America, their capitals, abbreviations and nicknames
  • List of India’s Political Leaders – 1
  • List of “The Nobel Prize in Chemistry” Winners
  • List of APEC Member Economies
  • List of “The Nobel Prize in Physiology or Medicine” Winners
  • List of Bharat Ratna Award Recipients
  • List of Dadasaheb Phalke Award Recipients

  • Anke Huber Quiz Questions and Answers
  • Jessica Pegula Quiz Questions and Answers
  • Amanda Anisimova Quiz Questions and Answers
  • Jasmine Paolini Quiz Questions and Answers
  • Olga Morozova Quiz Questions and Answers

Music

  • Tubular Bells Quiz Questions and Answers
  • Phonograph Quiz Question and Answers
  • Pungi Quiz Questions and Answers
  • Sarod Quiz Questions and Answers
  • Shehnai Quiz Questions and Answers

About Us | Contact Us

Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use

Sitemap

© 2007-2026 www.go4quiz.com | The content is copyrighted to Vincent Augustine D'Souza and is not to be reproduced on other web and blog sites, books, magazines, print and electronic media.