Q1. In which year was Justin Rose born?
A. 1978
B. 1980
C. 1982
D. 1985
Answer: B. 1980
Q2. Where was Justin Rose born?
A. Johannesburg, South Africa
B. London, England
C. Manchester, England
D. Cape Town, South Africa
Answer: A. Johannesburg, South Africa
Q3. At what age did Justin Rose’s family move from South Africa to England?
A. 3
B. 5
C. 7
D. 10
Answer: B. 5
Q4. What is Justin Rose’s full name?
A. Justin David Rose
B. Justin Andrew Rose
C. Justin Michael Rose
D. Justin Peter Rose
Answer: D. Justin Peter Rose
Q5. In which year did Justin Rose turn professional?
A. 1996
B. 1997
C. 1998
D. 1999
Answer: C. 1998
Q6. As an amateur, Justin Rose finished tied for which place at the 1998 Open Championship at Royal Birkdale?
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th
Answer: C. 4th
Q7. Which major championship did Justin Rose win in 2013?
A. The Masters
B. The Open Championship
C. PGA Championship
D. U.S. Open
Answer: D. U.S. Open
Q8. At which golf course did Justin Rose win the 2013 U.S. Open?
A. Pebble Beach
B. Merion Golf Club
C. Oakmont
D. Shinnecock Hills
Answer: B. Merion Golf Club
Q9. By how many strokes did Justin Rose win the 2013 U.S. Open?
A. 2
B. 1
C. 3
D. 4
Answer: A. 2
Q10. Who finished as joint runners-up to Justin Rose at the 2013 U.S. Open?
A. Rory McIlroy and Tiger Woods
B. Henrik Stenson and Bubba Watson
C. Phil Mickelson and Jason Day
D. Adam Scott and Sergio Garcia
Answer: C. Phil Mickelson and Jason Day
Q11. In which year did Justin Rose win Olympic gold in men’s golf?
A. 2012
B. 2016
C. 2020
D. 2024
Answer: B. 2016
Q12. At which Olympics did Justin Rose become the first Olympic golf champion since 1904?
A. Rio 2016
B. London 2012
C. Tokyo 2020
D. Paris 2024
Answer: A. Rio 2016
Q13. Who won the silver medal behind Justin Rose in the 2016 Olympic golf tournament?
A. Matt Kuchar
B. Henrik Stenson
C. Bubba Watson
D. Rory McIlroy
Answer: B. Henrik Stenson
Q14. Justin Rose recorded the first hole-in-one in Olympic golf history on which hole in Rio 2016?
A. 2nd
B. 12th
C. 7th
D. 4th
Answer: D. 4th
Q15. In which year did Justin Rose first reach World No. 1 in the Official World Golf Ranking?
A. 2013
B. 2016
C. 2018
D. 2019
Answer: C. 2018
Q16. Which season-long title did Justin Rose win in 2018?
A. European Tour Order of Merit
B. FedEx Cup
C. Race to Dubai
D. PGA Tour Player of the Year
Answer: B. FedEx Cup
Q17. In which year did Justin Rose win the European Tour Order of Merit ?
A. 2007
B. 2008
C. 2010
D. 2012
Answer: A. 2007
Q18. What honour was Justin Rose awarded in 2017 for services to golf?
A. OBE
B. MBE
C. CBE
D. Knighthood
Answer: B. MBE
Q19. Which award recognising character, sportsmanship and charity did Justin Rose receive in 2021?
A. Arnie Award
B. Bob Jones Award
C. Payne Stewart Award
D. Vardon Trophy
Answer: C. Paye Stewart Award
Q20. How many times has Justin Rose finished runner-up (or tied for second) at the Masters Tournament (as of 2025)?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: C. 3
Q21. In which years did Justin Rose finish second or tied for second at the Masters?
A. 2015, 2017 and 2025
B. 2012, 2015 and 2018
C. 2014, 2017 and 2021
D. 2016, 2019 and 2024
Answer: A. 2015, 2017 and 2025
Q22. Justin Rose’s best finish at The Open Championship is tied for second. In which years did this occur?
A. 2015 and 2017
B. 2018 and 2024
C. 2013 and 2019
D. 2021 and 2023
Answer: B. 2018 and 2024
Q23. What is Justin Rose’s best finish at the PGA Championship?
A. Win
B. 2nd
C. Tied for 3rd
D. 4th
Answer: C. Tied for 3rd
Q24. Approximately how many professional wins does Justin Rose have worldwide ?
A. Around 15
B. Around 20
C. Around 27
D. Over 35
Answer: C. Around 27
Q25. Justin Rose’s first PGA Tour victory came at which event in 2010?
A. AT&T National
B. Memorial Tournament
C. BMW Championship
D. Farmers Insurance Open
Answer: B. Memorial Tournament










