Adam Scott Quiz Questions and Answers

Q1. In which city and country was Adam Scott born?
A. Melbourne, Australia
B. Adelaide, Australia
C. Sydney, Australia
D. Brisbane, Australia
Answer: B. Adelaide, Australia

Q2. What is Adam Scott’s full name?
A. Adam Derek Scott
B. Adam James Scott
C. Adam Michael Scott
D. Adam Thomas Scott
Answer: A. Adam Derek Scott

Q3. On what date was Adam Scott born?
A. 16 July 1980
B. 16 June 1980
C. 16 August 1980
D. 16 July 1981
Answer: A. 16 July 1980

Q4. At which university did Adam Scott play college golf?
A. Stanford University
B. University of Arizona
C. University of Nevada, Las Vegas (UNLV)
D. University of Florida
Answer: C. University of Nevada, Las Vegas (UNLV)

Q5. In which year did Adam Scott turn professional?
A. 1998
B. 2000
C. 1999
D. 2001
Answer: B. 2000

Q6. Which major championship did Adam Scott win in 2013?
A. U.S. Open
B. The Open Championship
C. PGA Championship
D. Masters Tournament
Answer: D. Masters Tournament

Q7. Whom did Adam Scott defeat in a playoff to win the 2013 Masters?
A. Ernie Els
B. Angel Cabrera
C. Charl Schwartzel
D. Bubba Watson
Answer: B. Angel Cabrera

Q8. On which hole of the second playoff hole did Adam Scott make birdie to clinch the 2013 Masters?
A. 18th
B. 12th
C. 15th
D. 10th
Answer: D. 10th

Q9. Adam Scott became the first golfer from which country to win the Masters Tournament?
A. New Zealand
B. South Africa
C. Australia
D. Canada
Answer: C. Australia

Q10. In which year did Adam Scott first reach World No. 1 in the Official World Golf Ranking?
A. 2012
B. 2013
C. 2015
D. 2014
Answer: D. 2014

Q11. For how many consecutive weeks did Adam Scott hold the World No. 1 ranking?
A. 8 weeks
B. 11 weeks
C. 15 weeks
D. 20 weeks
Answer: B. 11 weeks

Q12. Approximately how many professional wins does Adam Scott have worldwide (as of recent records around 2025–2026)?
A. About 20
B. About 25
C. About 33
D. About 40
Answer: C. About 33

Q13. How many PGA Tour victories does Adam Scott have?
A. 10
B. 14
C. 12
D. 16
Answer: B. 14

Q14. In which year did Adam Scott win The Players Championship, becoming the then-youngest winner of the event?
A. 2003
B. 2004
C. 2005
D. 2006
Answer: B. 2004

Q15. What was Adam Scott’s finish at the 2012 Open Championship at Royal Lytham & St Annes?
A. 1st
B. Tied for 3rd
C. 2nd
D. Tied for 5th
Answer: C. 2nd

Q16. Who won the 2012 Open Championship after Adam Scott bogeyed the final four holes while holding a lead?
A. Tiger Woods
B. Phil Mickelson
C. Rory McIlroy
D. Ernie Els
Answer: D. Ernie Els

Q17. What is Adam Scott’s best finish at the U.S. Open?
A. 2nd
B. Tied for 3rd
C. Tied for 4th
D. 5th
Answer: C. Tied for 4th

Q18. What is Adam Scott’s best finish at the PGA Championship?
A. 2nd
B. 3rd / Tied for 3rd
C. 4th
D. 5th
Answer: B. 3rd / Tied for 3rd

Q19. In which year did Adam Scott win the Tour Championship?
A. 2006
B. 2005
C. 2004
D. 2007
Answer: A. 2006

Q20. Which long-putter style did Adam Scott notably use during a successful period of his career, including around the time of his Masters win?
A. Belly putter
B. Conventional short putter only
C. Broomstick (long) putter
D. Side-saddle putter
Answer: C. Broomstick (long) putter

Q21. Adam Scott has represented the International Team in how many Presidents Cups (approximately, based on career totals)?
A. 5–6
B. 7–8
C. 11–12
D. 3–4
Answer: C. 11–12

Q22. In which year did Adam Scott win the Genesis Invitational (his most recent PGA Tour win as of early 2020s records)?
A. 2018
B. 2019
C. 2021
D. 2020
Answer: D. 2020

Q23. Adam Scott won the PGA Tour of Australasia Order of Merit in which two years?
A. 2004 and 2012
B. 2005 and 2013
C. 2006 and 2014
D. 2003 and 2011
Answer: B. 2005 and 2013

Q24. Approximately how tall is Adam Scott?
A. 6 ft 0 in
B. 5 ft 10 in
C. 6 ft 2 in
D. 6 ft 4 in
Answer: A. 6 ft 0 in

Q25. In 2026, Adam Scott reached a historic milestone by making his 100th consecutive major championship start. Who is the only other player to have achieved 100 or more consecutive major starts?
A. Tiger Woods
B. Phil Mickelson
C. Jack Nicklaus
D. Gary Player
Answer: C. Jack Nicklaus