Tom Watson Quiz Questions and Answers

Q1. In which city was Tom Watson born?
A. St. Louis, Missouri
B. Kansas City, Missouri
C. Chicago, Illinois
D. Denver, Colorado
Answer: B. Kansas City, Missouri

Q2. What is Tom Watson’s full name?
A. Thomas Stewart Watson
B. Thomas Samuel Watson
C. Thomas Sturges Watson
D. Thomas Scott Watson
Answer: C. Thomas Sturges Watson

Q3. On what date was Tom Watson born?
A. September 4, 1949
B. October 4, 1950
C. August 4, 1948
D. July 4, 1951
Answer: A. September 4, 1949

Q4. Which university did Tom Watson attend and play golf for?
A. University of Missouri
B. Stanford University
C. UCLA
D. University of Kansas
Answer: B. Stanford University

Q5. In what year did Tom Watson turn professional?
A. 1969
B. 1970
C. 1971
D. 1972
Answer: C. 1971

Q6. How many major championships did Tom Watson win in total?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9
Answer: C. 8

Q7. How many Open Championship (British Open) titles did Tom Watson win?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Answer: B. 5

Q8. In which year did Tom Watson win the U.S. Open?
A. 1979
B. 1980
C. 1981
D. 1982
Answer: D. 1982

Q9. At which course did Tom Watson win the dramatic 1982 U.S. Open with a famous chip-in on the 17th hole?
A. Pebble Beach
B. Augusta National
C. Oakmont
D. Winged Foot
Answer: A. Pebble Beach

Q10. Which famous 1977 Open Championship duel is often called the “Duel in the Sun”?
A. Watson vs. Seve Ballesteros
B. Watson vs. Lee Trevino at Muirfield
C. Watson vs. Jack Nicklaus at Turnberry
D. Watson vs. Gary Player at Carnoustie
Answer: C. Watson vs. Jack Nicklaus at Turnberry

Q11. Where did Tom Watson win his first major championship in 1975?
A. St Andrews
B. Carnoustie
C. Royal Birkdale
D. Muirfield
Answer: B. Carnoustie

Q12. How many PGA Tour victories does Tom Watson have?
A. 39
B. 34
C. 37
D. 44
Answer: A. 39

Q13. How many times was Tom Watson named PGA Tour Player of the Year?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Answer: C. 6

Q14. In which years did Tom Watson win the Vardon Trophy (lowest scoring average)?
A. 1977, 1978, 1979
B. 1978, 1979, 1980
C. 1979, 1980, 1981
D. 1980, 1981, 1982
Answer: A. 1977, 1978, 1979

Q15. How many times did Tom Watson lead the PGA Tour money list?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: C. 5

Q16. In what year was Tom Watson inducted into the World Golf Hall of Fame?
A. 1985
B. 1988
C. 1990
D. 1992
Answer: B. 1988

Q17. Which major championship did Tom Watson never win?
A. Masters Tournament
B. U.S. Open
C. The Open Championship
D. PGA Championship
Answer: D. PGA Championship

Q18. At what age did Tom Watson nearly win a sixth Open Championship in 2009 at Turnberry?
A. 55
B. 57
C. 59
D. 61
Answer: C. 59

Q19. Who defeated Tom Watson in the 2009 Open Championship playoff?
A. Padraig Harrington
B. Stewart Cink
C. Ernie Els
D. Tiger Woods
Answer: B. Stewart Cink

Q20. How many times did Tom Watson play on the U.S. Ryder Cup team as a player?
A. 4
B. 3
C. 2
D. 1
Answer: A. 4

Q21. In which year did Tom Watson captain the U.S. Ryder Cup team to victory in Europe (the last U.S. win on European soil for many years)?
A. 1989
B. 1991
C. 1993
D. 1995
Answer: C. 1993

Q22. Where was the 1993 Ryder Cup held, which Tom Watson captained to a U.S. victory?
A. The Belfry
B. Celtic Manor
C. Valderrama
D. Gleneagles
Answer: A. The Belfry

Q23. In which year did Tom Watson again serve as U.S. Ryder Cup captain (resulting in a loss)?
A. 2008
B. 2010
C. 2012
D. 2014
Answer: D. 2014

Q24. Approximately how many Champions Tour (PGA Tour Champions) victories does Tom Watson have?
A. 8
B. 10
C. 12
D. 14
Answer: D. 14

Q25. Which of the following senior majors has Tom Watson won?
A. Only the Senior PGA Championship
B. Senior PGA Championship and Senior British Open among others
C. Only The Tradition
D. Only the Senior Players Championship
Answer: B. Senior PGA Championship and Senior British Open among others