Stephen Thompson Quiz Questions and Answers

Q1. What is Stephen Thompson’s full name?
A. Stephen Michael Thompson
B. Stephen Randall Thompson
C. Stephen Ray Thompson
D. Stephen Anthony Thompson
Answer: B. Stephen Randall Thompson

Q2. What is Stephen Thompson’s widely known nickname?
A. Wonderboy
B. The Karate Kid
C. The South Carolina Striker
D. Kickmaster
Answer: A. Wonderboy

Q3. In which U.S. state was Stephen Thompson born?
A. Georgia
B. North Carolina
C. South Carolina
D. Florida
Answer: C. South Carolina

Q4. On what date was Stephen Thompson born?
A. January 15, 1982
B. February 11, 1983
C. March 22, 1984
D. April 5, 1981
Answer: B. February 11, 1983

Q5. At approximately what age did Stephen Thompson begin martial arts training under his father?
A. Age 5
B. Age 8
C. Age 3
D. Age 12
Answer: C. Age 3

Q6. Who is Stephen Thompson’s father and primary early coach?
A. Ray Thompson
B. Carlos Machado
C. Chris Weidman
D. Georges St-Pierre
Answer: A. Ray Thompson

Q7. What is the name of the family martial arts school associated with Stephen Thompson?
A. Pitch Black MMA
B. Upstate Karate
C. Serra-Longo Fight Team
D. American Top Team
Answer: B. Upstate Karate

Q8. In which UFC weight division does Stephen Thompson primarily compete?
A. Lightweight
B. Middleweight
C. Welterweight
D. Featherweight
Answer: C. Welterweight

Q9. What is Stephen Thompson’s approximate height?
A. 5’10”
B. 6’0″
C. 6’2″
D. 6’4″
Answer: B. 6’0″

Q10. What is Stephen Thompson’s reported reach?
A. 70 inches
B. 72 inches
C. 75 inches
D. 78 inches
Answer: C. 75 inches

Q11. What was Stephen Thompson’s combined amateur and professional kickboxing record before fully transitioning to MMA (commonly cited)?
A. Approximately 20-5
B. Approximately 37-10
C. Undefeated (around 57-0 combined)
D. 45-8
Answer: C. Undefeated (around 57-0 combined)

Q12. How many amateur kickboxing titles did Stephen Thompson win?
A. 5
B. 10
C. 12
D. 16
Answer: D. 16

Q13. In which year did Stephen Thompson make his professional MMA debut?
A. 2008
B. 2010
C. 2012
D. 2014
Answer: B. 2010

Q14. When did Stephen Thompson make his UFC debut?
A. February 4, 2012
B. January 2011
C. May 2013
D. November 2014
Answer: A. February 4, 2012

Q15. Whom did Stephen Thompson defeat in his UFC debut via knockout?
A. Matt Brown
B. Dan Stittgen
C. Nah-Shon Burrell
D. Chris Clements
Answer: B. Dan Stittgen

Q16. What was the result of Stephen Thompson’s first UFC title fight against Tyron Woodley at UFC 205?
A. Unanimous decision win for Thompson
B. Submission win for Thompson
C. Knockout win for Woodley
D. Majority draw
Answer: D. Majority draw

Q17. What was the result of the rematch between Stephen Thompson and Tyron Woodley at UFC 209?
A. Thompson won by decision
B. Woodley won by majority decision
C. Draw
D. Thompson won by knockout
Answer: B. Woodley won by majority decision

Q18. Which former UFC welterweight champion did Stephen Thompson stop with a spinning kick and punches in the first round in 2016?
A. Johny Hendricks
B. Robbie Lawler
C. Georges St-Pierre
D. Carlos Condit
Answer: A. Johny Hendricks

Q19. Against which opponent did Stephen Thompson score a notable spinning hook kick knockout?
A. Jake Ellenberger
B. Rory MacDonald
C. Jorge Masvidal
D. Geoff Neal
Answer: A. Jake Ellenberger

Q20. What martial arts style is most closely associated with Stephen Thompson’s fighting approach?
A. Pure wrestling
B. Brazilian jiu-jitsu primarily
C. Karate / kickboxing-based striking
D. Muay Thai clinch fighting
Answer: C. Karate / kickboxing-based striking

Q21. Stephen Thompson holds a high-ranking black belt in which style of karate?
A. Shotokan
B. Tetsushin Ryu Kempo Karate
C. Kyokushin
D. Goju-Ryu
Answer: B. Tetsushin Ryu Kempo Karate

Q22. Who are two of Stephen Thompson’s notable brother-in-laws connected to martial arts?
A. Georges St-Pierre and Anderson Silva
B. Carlos Machado and Chris Weidman
C. Rashad Evans and Nate Marquardt
D. Firas Zahabi and Keith Jardine
Answer: B. Carlos Machado and Chris Weidman

Q23. How did Stephen Thompson primarily earn the “Wonderboy” nickname according to common accounts?
A. From a commentator after he beat an older undefeated opponent as a teenager
B. From childhood singing and dancing
C. From a sponsor
D. From his father as a childhood pet name
Answer: A. From a commentator after he beat an older undefeated opponent as a teenager

Q24. Against which fighter did Stephen Thompson earn a unanimous decision victory at UFC 217?
A. Darren Till
B. Jorge Masvidal
C. Anthony Pettis
D. Vicente Luque
Answer: B. Jorge Masvidal

Q25. Who was the first fighter to knock out Stephen Thompson in the UFC?
A. Joaquin Buckley
B. Belal Muhammad
C. Shavkat Rakhmonov
D. Anthony Pettis
Answer: D. Anthony Pettis