Seve Ballesteros Quiz Questions and Answers

Q1. In which year was Seve Ballesteros born?
A. 1955
B. 1957
C. 1959
D. 1961
Answer: B. 1957

Q2. Where was Seve Ballesteros born?
A. Madrid, Spain
B. Barcelona, Spain
C. Pedrena, Spain
D. Seville, Spain
Answer: C. Pedrena, Spain

Q3. What is Seve Ballesteros’s full name?
A. Severiano Ballesteros Garcia
B. Severiano Ballesteros Sota
C. Severiano Ballesteros Lopez
D. Severiano Ballesteros Ruiz
Answer: B. Severiano Ballesteros Sota

Q4. At approximately what age did Seve Ballesteros turn professional?
A. 16
B. 17
C. 18
D. 20
Answer: A. 16

Q5. In which year did Seve Ballesteros turn professional?
A. 1972
B. 1974
C. 1976
D. 1978
Answer: B. 1974

Q6. How many major championships did Seve Ballesteros win in his career?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: C. 5

Q7. In which years did Seve Ballesteros win The Open Championship?
A. 1979, 1984 and 1988
B. 1980, 1983 and 1987
C. 1978, 1982 and 1986
D. 1981, 1985 and 1989
Answer: A. 1979, 1984 and 1988

Q8. How many times did Seve Ballesteros win the Masters Tournament?
A. Once
B. Twice
C. Three times
D. Four times
Answer: B. Twice

Q9. In which years did Seve Ballesteros win the Masters Tournament?
A. 1979 and 1982
B. 1981 and 1984
C. 1980 and 1983
D. 1982 and 1985
Answer: C. 1980 and 1983

Q10. Seve Ballesteros’s 1979 Open Championship victory made him the youngest winner of that event in the 20th century. Approximately how old was he?
A. 20
B. 22
C. 24
D. 26
Answer: B. 22

Q11. Seve Ballesteros was the first European to win which major championship?
A. The Masters Tournament
B. The Open Championship
C. The U.S. Open
D. The PGA Championship
Answer: A. The Masters Tournament

Q12. At the time of his 1980 Masters win, Seve Ballesteros was the youngest champion of the event. How old was he?
A. 21
B. 23
C. 25
D. 27
Answer: B. 23

Q13. How many European Tour titles did Seve Ballesteros win, a record that still stands?
A. 40
B. 45
C. 50
D. 55
Answer: C. 50

Q14. Approximately how many professional tournament victories did Seve Ballesteros achieve in his career?
A. Around 90
B. Around 70
C. Around 50
D. Around 110
Answer: A. Around 90

Q15. For how many weeks in total was Seve Ballesteros ranked World Number One?
A. 41
B. 51
C. 61
D. 71
Answer: C. 61

Q16. In which year did Seve Ballesteros first reach World Number One?
A. 1983
B. 1984
C. 1985
D. 1986
Answer: D. 1986

Q17. How many times did Seve Ballesteros win the European Tour Order of Merit?
A. Four
B. Five
C. Six
D. Seven
Answer: C. Six

Q18. In which years did Seve Ballesteros win the European Tour Order of Merit?
A. 1976, 1977, 1978, 1986, 1988 and 1991
B. 1975, 1976, 1977, 1985, 1987 and 1990
C. 1977, 1978, 1979, 1987, 1989 and 1992
D. 1976, 1978, 1980, 1986, 1988 and 1990
Answer: A. 1976, 1977, 1978, 1986, 1988 and 1991

Q19. Seve Ballesteros is famous for a remarkable recovery shot from a car park during which major championship?
A. 1980 Masters at Augusta National
B. 1979 Open Championship at Royal Lytham & St Annes
C. 1984 Open Championship at St Andrews
D. 1988 Open Championship at Royal Lytham & St Annes
Answer: A. 1979 Open Championship at Royal Lytham & St Annes

Q20. In which year was Seve Ballesteros inducted into the World Golf Hall of Fame?
A. 1995
B. 1997
C. 1999
D. 2001
Answer: C. 1999

Q21. Seve Ballesteros captained the European Ryder Cup team to victory in which year and at which venue?
A. 1995 at Oak Hill
B. 1997 at Valderrama
C. 1999 at Brookline
D. 2002 at The Belfry
Answer: B. 1997 at Valderrama

Q22. How many times did Seve Ballesteros play in the Ryder Cup as a player?
A. Six
B. Seven
C. Eight
D. Nine
Answer: C. Eight

Q23. Seve Ballesteros learned much of his early golf by practicing on the beach and sneaking onto the local course at night. What club did his older brother primarily give him to practice with?
A. A driver
B. A 3-iron
C. A 7-iron
D. A putter
Answer: B. A 3-iron

Q24. How many of Seve Ballesteros’s brothers also became professional golfers?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Answer: C. Three

Q25. What was the name of Seve Ballesteros’s maternal uncle, a professional golfer who finished sixth at the 1965 Masters?
A. Ramon Sota
B. Manuel Ballesteros
C. Vicente Ballesteros
D. Baldomero Ballesteros
Answer: A. Ramon Sota