Jack Nicklaus Quiz Questions and Answers

Q1. In which city and U.S. state was Jack Nicklaus born?
A. Dayton, Ohio
B. Columbus, Ohio
C. Cleveland, Ohio
D. Cincinnati, Ohio
Answer: B. Columbus, Ohio

Q2. What is Jack Nicklaus’s full birth name?
A. John William Nicklaus
B. Jack Charles Nicklaus
C. Jack William Nicklaus
D. James William Nicklaus
Answer: C. Jack William Nicklaus

Q3. On what date was Jack Nicklaus born?
A. January 21, 1940
B. February 14, 1940
C. March 21, 1939
D. January 15, 1941
Answer: A. January 21, 1940

Q4. What is Jack Nicklaus’s famous nickname?
A. The Black Knight
B. The Golden Bear
C. The Great White Shark
D. The King
Answer: B. The Golden Bear

Q5. At approximately what age did Jack Nicklaus begin playing golf?
A. 10
B. 11
C. 12
D. 14
Answer: A. 10

Q6. Which professional at Scioto Country Club was Jack Nicklaus’s primary early instructor?
A. Pete Dye
B. Jack Grout
C. Arnold Palmer
D. Byron Nelson
Answer: B. Jack Grout

Q7. Which university did Jack Nicklaus attend?
A. University of Florida
B. Stanford University
C. The Ohio State University
D. University of Michigan
Answer: C. The Ohio State University

Q8. In which years did Jack Nicklaus win the U.S. Amateur Championship?
A. 1958 and 1960
B. 1959 and 1961
C. 1960 and 1962
D. 1957 and 1959
Answer: B. 1959 and 1961

Q9. When did Jack Nicklaus turn professional?
A. 1959
B. 1963
C. 1961
D. 1960
Answer: C. 1961

Q10. What was Jack Nicklaus’s first professional major championship victory?
A. 1963 Masters
B. 1966 Open Championship
C. 1963 PGA Championship
D. 1962 U.S. Open
Answer: D. 1962 U.S. Open

Q11. Whom did Jack Nicklaus defeat in an 18-hole playoff to win the 1962 U.S. Open?
A. Gary Player
B. Arnold Palmer
C. Billy Casper
D. Tony Lema
Answer: B. Arnold Palmer

Q12. How many professional major championships did Jack Nicklaus win in total?
A. 18
B. 19
C. 20
D. 14
Answer: A. 18

Q13. How many Masters Tournament titles did Jack Nicklaus win?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Answer: C. 6

Q14. In which years did Jack Nicklaus win the Masters?
A. 1963, 1965, 1966, 1972, 1975, 1986
B. 1962, 1964, 1968, 1970, 1974, 1980
C. 1963, 1967, 1971, 1973, 1977, 1982
D. 1965, 1966, 1970, 1972, 1978, 1986
Answer: A. 1963, 1965, 1966, 1972, 1975, 1986

Q15. How many PGA Championship titles did Jack Nicklaus win?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Answer: D. 5

Q16. How many U.S. Open titles did Jack Nicklaus win?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: B. 4

Q17. How many Open Championship (British Open) titles did Jack Nicklaus win?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: A. 3

Q18. In which year did Jack Nicklaus complete the career Grand Slam for the first time?
A. 1963
B. 1966
C. 1971
D. 1972
Answer: B. 1966

Q19. At what age did Jack Nicklaus win his final major championship (the 1986 Masters)?
A. 42
B. 44
C. 46
D. 48
Answer: C. 46

Q20. How many official PGA Tour victories did Jack Nicklaus record?
A. 62
B. 70
C. 82
D. 73
Answer: D. 73

Q21. Whom did Jack Nicklaus marry in 1960?
A. Helen Schoener
B. Barbara Bash
C. Nancy Lopez
D. Marilyn Nicklaus
Answer: B. Barbara Bash

Q22. How many children do Jack and Barbara Nicklaus have?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: C. 5

Q23. In what year was Jack Nicklaus inducted into the World Golf Hall of Fame?
A. 1970
B. 1974
C. 1980
D. 1986
Answer: B. 1974

Q24. What golf course in Ohio, designed by Nicklaus and home to the Memorial Tournament, is closely associated with him?
A. Muirfield Village Golf Club
B. Scioto Country Club
C. Firestone Country Club
D. Inverness Club
Answer: A. Muirfield Village Golf Club

Q25. Jack Nicklaus is widely credited as the first player to achieve which feat regarding the majors?
A. Winning all four majors in a single year
B. Completing a double career Grand Slam
C. Winning three consecutive Masters
D. Winning majors on four different continents
Answer: B. Completing a double career Grand Slam