Dave Stockton Quiz Questions and Answers

Q1. In which year was Dave Stockton born?
A. 1939
B. 1941
C. 1943
D. 1945
Answer: B. 1941

Q2. Where was Dave Stockton born?
A. San Bernardino, California
B. Los Angeles, California
C. San Diego, California
D. Redlands, California
Answer: A. San Bernardino, California

Q3. What is Dave Stockton’s full name?
A. David Knapp Stockton
B. David Karl Stockton
C. Daniel Knapp Stockton
D. David Kenneth Stockton
Answer: A. David Knapp Stockton

Q4. Which university did Dave Stockton attend?
A. UCLA
B. Stanford University
C. University of Southern California
D. University of California, Berkeley
Answer: C. University of Southern California

Q5. In what year did Dave Stockton turn professional?
A. 1962
B. 1964
C. 1966
D. 1968
Answer: B. 1964

Q6. How many official PGA Tour victories did Dave Stockton record?
A. 11
B. 12
C. 13
D. 14
Answer: A. 11

Q7. How many major championships did Dave Stockton win on the PGA Tour?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 0
Answer: B. 2

Q8. In which years did Dave Stockton win the PGA Championship?
A. 1968 and 1974
B. 1970 and 1976
C. 1972 and 1978
D. 1974 and 1980
Answer: B. 1970 and 1976

Q9. At which course did Dave Stockton win the 1970 PGA Championship?
A. Congressional Country Club
B. Firestone Country Club
C. Oakmont Country Club
D. Southern Hills Country Club
Answer: D. Southern Hills Country Club

Q10. Who finished as runners-up to Dave Stockton in the 1970 PGA Championship?
A. Jack Nicklaus and Lee Trevino
B. Arnold Palmer and Bob Murphy
C. Raymond Floyd and Don January
D. Gary Player and Billy Casper
Answer: B. Arnold Palmer and Bob Murphy

Q11. At which course did Dave Stockton win the 1976 PGA Championship?
A. Congressional Country Club
B. Southern Hills Country Club
C. Pebble Beach Golf Links
D. Augusta National Golf Club
Answer: A. Congressional Country Club

Q12. By how many strokes did Dave Stockton win the 1976 PGA Championship?
A. 1 stroke
B. 2 strokes
C. 3 strokes
D. Playoff
Answer: A. 1 stroke

Q13. Who were the runners-up in Dave Stockton’s 1976 PGA Championship victory?
A. Arnold Palmer and Bob Murphy
B. Jack Nicklaus and Tom Watson
C. Raymond Floyd and Don January
D. Lee Trevino and Johnny Miller
Answer: C. Raymond Floyd and Don January

Q14. In which year did Dave Stockton win three PGA Tour events, his most successful regular-tour season?
A. 1970
B. 1974
C. 1976
D. 1978
Answer: B. 1974

Q15. What was Dave Stockton’s best finish at the Masters Tournament?
A. Tied for 2nd
B. Winner
C. Tied for 5th
D. Tied for 10th
Answer: A. Tied for 2nd

Q16. What was Dave Stockton’s best finish at the U.S. Open?
A. Tied for 2nd
B. Winner
C. Tied for 5th
D. Tied for 10th
Answer: A. Tied for 2nd

Q17. How many times did Dave Stockton play on a U.S. Ryder Cup team as a player?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Answer: B. Two

Q18. In which year did Dave Stockton serve as non-playing captain of the U.S. Ryder Cup team?
A. 1989
B. 1990
C. 1991
D. 1995
Answer: C. 1991

Q19. The 1991 Ryder Cup, captained by Dave Stockton, is famously known as what?
A. The Miracle at Medinah
B. The War by the Shore
C. The Battle of Brookline
D. The Comeback at Celtic Manor
Answer: B. The War by the Shore

Q20. Approximately how many victories did Dave Stockton record on the Champions Tour (Senior PGA Tour)?
A. 10
B. 12
C. 14
D. 16
Answer: C. 14

Q21. How many senior major championships did Dave Stockton win?
A. 4
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: D. 3

Q22. Which senior major did Dave Stockton win in 1996?
A. Senior PGA Championship
B. Senior Players Championship
C. U.S. Senior Open
D. The Senior Open Championship
Answer: C. U.S. Senior Open

Q23. In which years did Dave Stockton win the Senior Players Championship?
A. 1991 and 1993
B. 1992 and 1994
C. 1993 and 1995
D. 1994 and 1996
Answer: B. 1992 and 1994

Q24. What award did Dave Stockton receive as a Champions Tour rookie in 1992?
A. Rookie of the Year
B. Player of the Year
C. Comeback Player of the Year
D. Byron Nelson Award
Answer: A. Rookie of the Year

Q25. In which year was Dave Stockton named Champions Tour Player of the Year?
A. 1992
B. 1993
C. 1994
D. 1995
Answer: B. 1993