B.J. Penn Quiz Questions and Answers

Q1. What is B.J. Penn’s full birth name?
A. Jay Dee Penn Jr.
B. Jay Dee Penn III
C. Brian Jay Penn
D. Joseph Dee Penn
Answer: B. Jay Dee Penn III

Q2. In which Hawaiian city was B.J. Penn born?
A. Honolulu
B. Hilo
C. Kailua
D. Maui
Answer: C. Kailua

Q3. What is B.J. Penn’s widely recognized nickname?
A. The Hawaiian Hammer
B. The Prodigy
C. The Big Island Beast
D. The Octagon Assassin
Answer: B. The Prodigy

Q4. On what date was B.J. Penn born?
A. January 13, 1979
B. December 23, 1978
C. November 13, 1978
D. December 13, 1978
Answer: D. December 13, 1978

Q5. At approximately what age did B.J. Penn begin training in Brazilian Jiu-Jitsu?
A. 12
B. 15
C. 17
D. 20
Answer: C. 17

Q6. Who first introduced B.J. Penn to Brazilian Jiu-Jitsu in Hawaii?
A. Ralph Gracie
B. Andre Pederneiras
C. Tom Callos
D. Dave Camarillo
Answer: C. Tom Callos

Q7. Under which instructor did B.J. Penn receive his Brazilian Jiu-Jitsu black belt?
A. Ralph Gracie
B. Andre Pederneiras
C. Renzo Gracie
D. Rickson Gracie
Answer: B. Andre Pederneiras

Q8. In what year did B.J. Penn become the first non-Brazilian to win the IBJJF World Jiu-Jitsu Championship in the black-belt division?
A. 2000
B. 1999
C. 2001
D. 2002
Answer: A. 2000

Q9. What high school did B.J. Penn attend?
A. Kailua High School
B. Hilo High School
C. Honolulu High School
D. Waiakea High School
Answer: B. Hilo High School

Q10. What was B.J. Penn’s professional MMA debut event?
A. UFC 30
B. UFC 31
C. UFC 35
D. UFC 41
Answer: B. UFC 31

Q11. Whom did B.J. Penn defeat in his UFC debut?
A. Din Thomas
B. Caol Uno
C. Joey Gilbert
D. Jens Pulver
Answer: C. Joey Gilbert

Q12. What is B.J. Penn’s professional MMA record (wins-losses-draws)?
A. 16-14-2
B. 18-12-1
C. 15-15-2
D. 17-13-1
Answer: A. 16-14-2

Q13. How many of B.J. Penn’s professional wins came by knockout/TKO?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer: C. 7

Q14. How many of B.J. Penn’s professional wins came by submission?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: D. 6

Q15. At which event did B.J. Penn win the UFC Welterweight Championship by submitting Matt Hughes?
A. UFC 41
B. UFC 46
C. UFC 63
D. UFC 80
Answer: B. UFC 46

Q16. What submission did B.J. Penn use to defeat Matt Hughes and capture the UFC Welterweight title?
A. Armbar
B. Triangle choke
C. Rear-naked choke
D. Guillotine choke
Answer: C. Rear-naked choke

Q17. At which event did B.J. Penn win the UFC Lightweight Championship?
A. UFC 80
B. UFC 84
C. UFC 94
D. UFC 101
Answer: A. UFC 80

Q18. Whom did B.J. Penn submit to win the vacant UFC Lightweight Championship?
A. Sean Sherk
B. Kenny Florian
C. Joe Stevenson
D. Diego Sanchez
Answer: C. Joe Stevenson

Q19. How many successful consecutive defenses of the UFC Lightweight Championship did B.J. Penn make?
A. 3
B. 2
C. 1
D. 4
Answer: A. 3

Q20. Who defeated B.J. Penn to take the UFC Lightweight Championship from him?
A. Georges St-Pierre
B. Frankie Edgar
C. Matt Hughes
D. Nick Diaz
Answer: B. Frankie Edgar

Q21. In which year was B.J. Penn inducted into the UFC Hall of Fame as the inaugural Modern-era inductee?
A. 2013
B. 2014
C. 2015
D. 2016
Answer: C. 2015

Q22. What is B.J. Penn’s listed height?
A. 5 ft 7 in
B. 5 ft 8 in
C. 5 ft 9 in
D. 5 ft 10 in
Answer: C. 5 ft 9 in

Q23. Against which future PRIDE Lightweight Champion did B.J. Penn win the Rumble on the Rock Lightweight Championship?
A. Caol Uno
B. Takanori Gomi
C. Shinya Aoki
D. Hayato Sakurai
Answer: B. Takanori Gomi

Q24. On which season of The Ultimate Fighter did B.J. Penn serve as a coach?
A. Season 3
B. Season 5
C. Season 7
D. Season 10
Answer: B. Season 5

Q25. In their first meeting, how did B.J. Penn’s bout against Caol Uno at UFC 41 end?
A. Penn by knockout
B. Uno by submission
C. Draw
D. Penn by decision
Answer: C. Draw