Arnold Palmer Quiz Questions and Answers

Q1. In which year was Arnold Palmer born?
A. 1925
B. 1929
C. 1932
D. 1935
Answer: B. 1929

Q2. Where was Arnold Palmer born?
A. Augusta, Georgia
B. Orlando, Florida
C. Latrobe, Pennsylvania
D. Pinehurst, North Carolina
Answer: C. Latrobe, Pennsylvania

Q3. What was Arnold Palmer’s full name?
A. Arnold James Palmer
B. Arnold Daniel Palmer
C. Arnold Michael Palmer
D. Arnold Robert Palmer
Answer: B. Arnold Daniel Palmer

Q4. What popular nickname was given to Arnold Palmer?
A. The King
B. The Golden Bear
C. The Hawk
D. The Shark
Answer: A. The King

Q5. What was the name of Arnold Palmer’s large and loyal group of fans?
A. Palmer’s Posse
B. Arnie’s Army
C. The King’s Court
D. Palmer’s Pack
Answer: B. Arnie’s Army

Q6. What was the occupation of Arnold Palmer’s father, Milfred “Deacon” Palmer?
A. Steel mill worker only
B. College golf coach
C. Professional baseball player
D. Greenskeeper and club professional at Latrobe Country Club

Answer: D. Greenskeeper and club professional at Latrobe Country Club
Q7. Which college did Arnold Palmer attend?
A. University of Pennsylvania
B. Penn State University
C. Wake Forest College (now University)
D. University of North Carolina
Answer: C. Wake Forest College (now University)

Q8. In which year did Arnold Palmer win the U.S. Amateur Championship?
A. 1950
B. 1952
C. 1954
D. 1956
Answer: C. 1954

Q9. When did Arnold Palmer turn professional?
A. 1954
B. 1952
C. 1950
D. 1948
Answer: A. 1954

Q10. What was Arnold Palmer’s first professional tournament victory?
A. 1955 Masters
B. 1955 Canadian Open
C. 1956 U.S. Open
D. 1957 PGA Championship
Answer: B. 1955 Canadian Open

Q11. How many PGA Tour victories did Arnold Palmer record in his career?
A. 52
B. 62
C. 72
D. 82
Answer: B. 62

Q12. How many major championships did Arnold Palmer win as a professional?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer: C. 7

Q13. How many times did Arnold Palmer win the Masters Tournament?
A. Two
B. Three
C. Four
D. Five
Answer: C. Four

Q14. In which years did Arnold Palmer win the Masters Tournament?
A. 1958, 1960, 1962, 1964
B. 1959, 1961, 1963, 1965
C. 1960, 1962, 1964, 1966
D. 1957, 1959, 1961, 1963
Answer: A. 1958, 1960, 1962, 1964

Q15. In which year did Arnold Palmer win his only U.S. Open title?
A. 1958
B. 1960
C. 1962
D. 1964
Answer: B. 1960

Q16. At which course did Arnold Palmer win the 1960 U.S. Open with a famous final-round charge?
A. Augusta National
B. Pebble Beach
C. Cherry Hills Country Club
D. Olympic Club
Answer: C. Cherry Hills Country Club

Q17. How many times did Arnold Palmer win The Open Championship (British Open)?
A. Two
B. Four
C. Three
D. Five
Answer: A. Two

Q18. In which consecutive years did Arnold Palmer win The Open Championship?
A. 1959 and 1960
B. 1960 and 1961
C. 1962 and 1963
D. 1961 and 1962
Answer: D. 1961 and 1962

Q19. Which major championship did Arnold Palmer never win?
A. The Masters
B. U.S. Open
C. The Open Championship
D. PGA Championship
Answer: D. PGA Championship

Q20. In which year was Arnold Palmer inducted into the World Golf Hall of Fame as one of the original members?
A. 1970
B. 1974
C. 1980
D. 1985
Answer: B. 1974

Q21. Arnold Palmer was the first golfer to reach which career earnings milestone on the PGA Tour?
A. $1 million
B. $2 million
C. $3 million
D. $5 million
Answer: A. $1 million

Q22. How many times did Arnold Palmer win the Vardon Trophy for lowest scoring average?
A. Two
B. Three
C. Four
D. Five
Answer: C. Four

Q23. Approximately how many professional wins did Arnold Palmer achieve in total (including senior and other events)?
A. About 70
B. About 80
C. About 110
D. About 95
Answer: D. About 95

Q24. How many victories did Arnold Palmer record on the Senior PGA Tour (PGA Tour Champions)?
A. 5
B. 8
C. 10
D. 15
Answer: C. 10

Q25. To whom was Arnold Palmer first married in 1954?
A. Kathleen Gawthrop
B. Winifred “Winnie” Walzer
C. Doris Morrison
D. Amy Saunders
Answer: B. Winifred “Winnie” Walzer