Anthony Pettis Quiz Questions and Answers

Q1. Where was Anthony Pettis born?
A. Chicago, Illinois
B. Milwaukee, Wisconsin
C. Detroit, Michigan
D. Minneapolis, Minnesota
Answer: B. Milwaukee, Wisconsin

Q2. What is Anthony Pettis’s widely known nickname?
A. Showtime
B. The Matrix
C. Lightning
D. The Phenom
Answer: A. Showtime

Q3. In what year was Anthony Pettis born?
A. 1985
B. 1987
C. 1989
D. 1991
Answer: B. 1987

Q4. What martial art did Pettis begin training in at approximately age 5?
A. Brazilian jiu-jitsu
B. Wrestling
C. Taekwondo
D. Muay Thai
Answer: C. Taekwondo

Q5. What rank does Pettis hold in Taekwondo?
A. 1st degree black belt
B. 2nd degree black belt
C. 3rd degree (dan) black belt
D. 4th degree black belt
Answer: C. 3rd degree (dan) black belt

Q6. At which gym does Anthony Pettis primarily train?
A. American Top Team
B. Roufusport
C. Jackson-Wink MMA
D. Alliance MMA
Answer: B. Roufusport

Q7. Who is Pettis’s longtime head coach and striking mentor?
A. Duke Roufus
B. Greg Jackson
C. John Danaher
D. Firas Zahabi
Answer: A. Duke Roufus

Q8. What tragic event occurred in Pettis’s family in November 2003?
A. His mother passed away
B. His home was destroyed in a fire
C. His brother suffered a career-ending injury
D. His father was killed in a home robbery
Answer: D. His father was killed in a home robbery

Q9. Pettis was the final champion in which weight class of the World Extreme Cagefighting (WEC) promotion?
A. Featherweight
B. Lightweight
C. Welterweight
D. Bantamweight
Answer: B. Lightweight

Q10. Against which opponent did Pettis land the iconic “Showtime Kick” (running off the cage into a flying switch kick)?
A. Clay Guida
B. Gilbert Melendez
C. Donald Cerrone
D. Benson Henderson
Answer: D. Benson Henderson

Q11. At which event did the famous “Showtime Kick” occur?
A. UFC 164
B. WEC 53
C. UFC 181
D. WEC 50
Answer: B. WEC 53

Q12. In what year did the “Showtime Kick” take place?
A. 2010
B. 2011
C. 2012
D. 2013
Answer: A. 2010

Q13. How did Pettis win the UFC Lightweight Championship at UFC 164?
A. Knockout (head kick)
B. Submission (armbar)
C. Unanimous decision
D. TKO (punches)
Answer: B. Submission (armbar)

Q14. Who did Pettis defeat to capture the UFC Lightweight title?
A. Rafael dos Anjos
B. Benson Henderson
C. Frankie Edgar
D. Gilbert Melendez
Answer: B. Benson Henderson

Q15. How did Pettis successfully defend the UFC Lightweight Championship against Gilbert Melendez at UFC 181?
A. Knockout
B. Triangle choke
C. Decision
D. Guillotine choke submission
Answer: D. Guillotine choke submission

Q16. To whom did Pettis lose the UFC Lightweight Championship?
A. Rafael dos Anjos
B. Eddie Alvarez
C. Max Holloway
D. Dustin Poirier
Answer: A. Rafael dos Anjos

Q17. What is the name of Anthony Pettis’s younger brother, also a professional MMA fighter?
A. Reynaldo Pettis
B. Sergio Pettis
C. Eugene Pettis
D. Daniel Pettis
Answer: B. Sergio Pettis

Q18. Pettis became the first fighter to knock out which notable striker in MMA?
A. Edson Barboza
B. Max Holloway
C. Donald Cerrone
D. Stephen Thompson
Answer: D. Stephen Thompson

Q19. At approximately what height does Anthony Pettis stand?
A. 5’8″
B. 5’10”
C. 6’0″
D. 6’2″
Answer: B. 5’10”

Q20. In which high school did Pettis attend and graduate?
A. Milwaukee High School of the Arts
B. Pius XI High School
C. Dominican High School
D. Riverside University High School
Answer: C. Dominican High School

Q21. What professional record did Pettis hold entering the WEC roughly?
A. 4-2
B. 5-3
C. 10-1
D. 8-0
Answer: D. 8-0

Q22. Which promotion did Pettis compete in after leaving the UFC?
A. Bellator MMA
B. ONE Championship
C. Professional Fighters League (PFL)
D. Strikeforce
Answer: C. Professional Fighters League (PFL)

Q23. Pettis has also competed in professional boxing. True or related fact: He has a professional boxing record that includes wins and losses.
A. He never boxed professionally
B. He has a small professional boxing record
C. He is undefeated in boxing
D. He only had exhibition bouts
Answer: B. He has a small professional boxing record

Q24. What bonus did Pettis and Benson Henderson both earn for their WEC 53 fight?
A. Knockout of the Night
B. Submission of the Night
C. Fight of the Night
D. Performance of the Night
Answer: C. Fight of the Night

Q25. Pettis holds a black belt in Brazilian jiu-jitsu under which instructor?
A. Marcelo Garcia
B. Daniel Wanderley
C. Eddie Bravo
D. Andre Galvao
Answer: B. Daniel Wanderley